torsdag 15 september 2011

Möte med integrationsministern

Det var smockfullt när Nätverket Mångkulturella Sverige bjöd in till möte med integrationsministern Erik Ullenhag. Är man sen, som FemNets utsände, så får man sitta längst bak och höra dåligt…. Dessutom kraschade högtalartekniken.
Temat var: Hur kan näringsliv och ideella organisationer samverka för lyckad integration? Det blev nog inget konkret svar på den frågan.
Sverige behöver sina invandrare, ansågs det, och man uppehöll sig vid arbetskraftsinvandring.  Tusentals invandrare går varje morgon till sina jobb – men så finns det också de invandrare som inget jobb har. Hälften av dem som pendlar till Danmark för jobb är av annat kulturursprung.

En affärsängel upphov sin röst och menade att det fanns 10 000 platser inom IT i Skåne och som lätt kunde fyllas med arbetskraft – men sådan fanns inte att få.  
Moderatorn Mie Jernbeck, som för övrigt skötte sig ypperligt, frågade angående arbeten för 55+, men fick aldrig något redigt svar, utan man återgick till att tala om de som var 30 minus. Kvinnors utanförskap var inte heller något ämne man uppehöll sig vid.

Förvånande att upptäcka att den unge pågen som stod framme vid podiet faktiskt var vår integrationsminister. (Vid senare koll så är han faktiskt 39 år ”gammal”.)  
Vad som kom fram för övrigt: Vi måste sluta behandla invandrare som mindre vetande… Barnen i Rosengård säger till sina föräldrar att i Sverige är det demokrati, alltså får man göra vad man vill och föräldrarna känner sig maktlösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar