lördag 19 november 2011

Möten med kvinnonätverk och byalag

FemNet hade möte med Arabiska kvinnoföreningen i Malmö och med NAW (Afrikansk kvinnoförening / lokalt resurscentranätverk för kvinnor).
Arabiska kvinnoföreningen startades 1992 och har f n ett 60-tal medlemmar (kvinnor och barn). Föreningen syfte är att höja kunskapen hos kvinnor om det nya samhället för att lättare kunna integreras. Man har olika möten, cirklar, kulturella aktiviteter m m. Föreningen har drivit ett miljöprojekt  - "Vi och vårt Malmö" - med medel från Malmö miljöförvaltning och i samverkan med Studiefrämjandet.

Idéer kom upp om olika kulturdagar och kulturevenemang samt samverkan med NAW om eventuella framtida projekt.
_ _ _ _ _ _ _

FemNet är med i "Hela Sverige ska leva". Skåneavdelningen bjöd häromdagen  in till möte i Södra Rörum. Författaren Kristina Mattsson berättade om sin bok "Landet utanför - ett reportage om Sverige bortom storstaden". Om flytten från landsbygden, om områden där "hopplösheten ligger som en blöt filt över en åldrande befolkning och en rasande kommunekonomi."

Hur skiljer sig det för oss i Skåne, jämfört med övriga landet? Diskussion följde.
Kristina Mattsson
Mötet ovan var i Södra Rörums f d skola, som numera heter Husaren. Orten har en livaktig bygdeförening och många många ideella timmar har lagts ned på att rusta upp lokalerna, som numera används till möten och olika evenemang. Bland annat har också nykomna flyktingar under en tid placerats där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar