lördag 3 december 2011

YallaTrappan, 07:07 och sociala medier

Den 28 november gjorde FemNet studiebesök till YallaTrappan på Rosengård, nu med någon annan vinkling än förra gången det begav sig. Vi guidades av verksamhetsledaren och ställde väl tusen och en frågor innan vi inmundigade lunchen: Zekeyes Stolthet, Fatmas Favorit, Houdas Höjdare, m m. YallaTrappan har vuxit sedan sist och fått en mängd uppdrag, bl a från IKEA.

Veckan innan hade YallaTrappan studiebesök av regeringen, med migrations-, integrations- och arbetsmarknadsministern på besök. Så vi var ju i gott sällskap.

En av Yallakvinnorna i färd med köksbestyr 


Vid odlingarna utanför ingången
_ _ _ _ _ _ _

Någon dag därefter var ett par FemNet-medlemmar uppe tidigt i ottan och besökte Malmö Näringslivs frukostföreläsning 07:07. Denna gång var temat: Håller det att förändra?

Cirka 200 företagare /anställda satt vid de vitdukade borden i Amiralen och serverades fräsch frukost, alltmedan man tog till sig av lärdomarna från podiet: Det handlade om omorganisation, om hållbara förändringar i organisationer och om hur man skapar ett brett engagemang, så att det leder till handling, med tydliga mål, förstådda av samtliga.

FemNettarna diskuterade sinsemellan att de inte varit på något enda arbetsställe, där man inte omorganiserat. Efter ett par år så visar det sig att verksamheten inte fungerar och så blir det omorganisation igen. De enda som tjänar på det är väl i stort sett alla dessa organisationskonsulter.
_ _ _ _ _ _ _
Och så var det det här med sociala medier. Projekt Parkbänk hade möte och Alexandra Lellky från Lustra informerade oss särskilt om Facebook. Vi fick ett och annat nyttigt tips. FemNet ska in på Facebook, men har inte riktigt fått till det än...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar