tisdag 22 december 2015

En del av höstens verksamhet

FemNet har representerats på olika evenemang under hösten:

- Konferens Fatta Jämställdhet! Den 30 september, Moriskan i Malmö. Moderator: Heidi Avellan. Statistik och arbetsmetoder som verktyg för förändring, skånska nätverk berättar hur de gjort, kartläggning av innovationsfrämjare, m m m m.  Bra och intressant!
Diskussioner under "kreativa pausen" (NAW)


- Winnet Skånes extra årsmöte den 7 oktober på Grand Hotel i Lund.
 
- Några kvinnor från FemNet besökte Heliga Trefaldighetskyrkan i Malmö den 5 november i år och lyssnade på dramatikern och kvinnohistorikern Nina Wiander, när hon framförde ”Den yttersta eggen – en häxmonolog”.

Nina berättade fängslande om en häxjakt i Stockholm, som ledde till att flera kvinnor avrättades. Vi lyssnade på hennes gripande monolog av en häxanklagad kvinna och kvinnans sista reflektioner innan hon – oskyldig - skulle brännas på bålet. Nina framförde allt med inlevelse och dramaturgi.

Häxprocesserna handlade inte bara om vidskeplighet utan också om kvinnohistoria, religionshistoria, om angivarna och om hur samhället behandlat oliktänkande.- Arkivens dag 14 november, Stadsarkivet i Malmö. Om banbrytande Malmökvinnor och om Kvinnorna och spriten.
- Marknadsföring i praktiken, arrangerad av Malmö Kulturförvaltning den 16 november. Om kommunikationsplanering, webb, sociala medier, trycksaker, m m. Nyttigt, flera tips och några ahaan!

- Hantverks- och företagarkvinnor i Svedala bjöd in oss den 2 december att prata om Söderslättskvinnor och om vårt projekt. God soppa och gott bröd som vanligt hos Vismarlövs café och bagarstuga - och därtill trevligt umgänge!
Eva och Siv bland bakverken

- Informationsträff om bokutgivning, 6 december (Recito) Utförligt och bra!

- Winnet-Skåne-dagen den 17 december på Åkersberg i Höör. Bland annat om LEA (Lokalekonomisk analys - en metod för att synliggöra och finna möjligheter) och Idéstafetten (Deltagarna berättade om"något spännande, lyckat eller avskräckande från nätverkets verksamhet".)
Plus mingel och nätverkande, lunch och julkaffe.
Verksamhetsledaren Bodil Nilsson i talartagen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar