torsdag 21 april 2011

Hela Sverige ska leva, Skåne - Årsmöte

"Hela Sverige Ska Leva", Skåne-organisationen, hade årsmöte på Eriksgården vid Sjöbo. FemNet/Seniora deltog, tillsammans med ett 20-tal andra företrädare för lokala utvecklingsgrupper.
Skåne har drygt 300 byalag, hembygdsföreningar, lokal utvecklingsgrupper, m m.
Diskussionen kom att handla om verksamhetsplanen 2011 och hur styrelsen på bästa sätt ska arbeta för att ”ha de lokala utvecklingsgruppernas bästa för ögonen”. Man känner att var och en arbetar på sitt håll, och det finns föga kontakt mellan de olika utvecklingsgrupperna. Något enande engagemang behövs, som också bör marknadsföra grupperna.

Från riksorganisationen informeras ideligen att grupperna bör registrera sig i bygdebanken, men informationen når tydligen inte alla.
Kvällen var trevlig, kontakter knöts och Eriksgårdens mat var god. Tre systrar arbetar med gården, med bärodling, gårdsbutik, café, konferenslokaler, m m.

En miss var att det fanns ingen närvarolista, ingen presentationsrunda gjordes och att man inte hunnit sätta sig in i dokumenten (verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse, verksamhetsplan etc), som delades ut först på årsmötet och som gicks igenom blixtsnabbt.
En hörna av Eriksgårdens gårdsbutik

 
Årsmötesdeltagare, bl a en del styrelsemedlemmar
(Klicka på bilden för större bild)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar