torsdag 11 november 2010

Diverse evenemang / inbjudningar

Inbjudan till Frivilligdagen den 5:e december. Tillsammans ska vi bilda en lång mänsklig kedja från Centralstationen till Triangeln.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Konferens i Kristianstad, Kvinnors företagande skapar tillväxt (Finns snyggt program i fil – hör av dig till femnet@telia.com
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Svart på vitt - Makten över maten. Konferens, Kristianstad den 15 november. Anmälan senast 11 nov.
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Arkivens dag, 13 november 2010
Arkivens dag infaller alltid andra lördagen i november. I hela landet bjuder man på fullmatade program med utställningar, visningar, föreläsningar och andra aktiviteter. Ofta samverkar man med bibliotek, hembygdsföreningar och släktforskare.
I Skåne bjuder olika kommuner på föredrag om bl a miljörörelsen, kortkurser i släktforskning, om klimat, m m
Arbetarrörelsens arkiv i Malmö bjuds på Dofternas Malmö – En exposé över medeltidens gödselhögar, industriernas farliga rök och Mazettis chokladdoft, m m.
Malmö Stadsarkiv har öppet hus.
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Kvinnofrukostmöte.
Lördagen den 20 nov, kl 9.15. Matteushuset, Latmannagatan 8, Malmö (Möllevångens/Sofielunds församling)
Författaren Astrid Trotzig berättar från sin bok ”Blod är tjockare än vatten”. Trotzig debuterade med denna självbiografiska reportageromanen 1996,  och berättar där om sin resa till Korea, landet som hon adopterades ifrån till Sverige vid 5 månaders ålder. Hur är det att vara adopterad och befinna sig halvvägs mellan två identiteter både i sina egna och andras ögon? Det finns många ”icke-adopterade” som kommer att göra det, eftersom sökandet efter en identitet är allmänmänskligt”.
”Jag kan bara beskriva mina egna känslor och erfarenheter. De är inte unika. Jag tror att många adoptivbarn kommer att känna igen sig. Jag tror också att det finns många ”icke-adopterade” som kommer att göra det, eftersom sökandet efter en identitet är allmänmänskligt."
Pris 50 kr, inkl frukost.
Anmälan senast 18 nov kl 15: agneta.ramlid@ svenskakyrkan.se eller exp. tel: 040- 279243

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar