måndag 15 november 2010

Sociala medier - möjligheter för bl a föreningar

Sociala medier (bloggar, FaceBook, Twitter)
Det finns motståndare mot sociala medier och det finns kanske avarter. Det finns dock miljoner i världen som bloggar eller som är med i FaceBook. En del å yrkets vägnar, andra för att hålla kontakt med släkt och vänner.
Att vara med i FaceBook är som att nätverka. Vissa använder det också för att marknadsföra sig och sitt företag, sina produkter. Andra tjänar pengar på bloggande och sitt facebookande.

I FaceBook hittar man ResursCentra som t ex Höjdarna, Qvinnor på G och ProQvi. Finns det ResursCentra för kvinnor som bloggar?
Damjournalen (av förra initiativtagaren/ordföranden för ProConnect LRC)förespråkar sociala medier. Hon skriver där bl a att: "Det lilla jag vet om bloggar har jag lärt mig på den utomordentliga sajten www.disruptive.nu"

..."Även kommuner ger sig in i sociala medier. I Malmö finns bland andra socialkommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh och kultur- och fritidskommunalrådet Carina Nilsson på Facebook och kommunalrådet Kent Andersson har skaffat sig ett Twitter-konto. Av stadsdelarna har både Rosengård och Södra innerstaden Facebookgrupper."

Föreningar använder sociala medier i den demokratiska processen - att t ex få respons på den information man lämnar.
Gert Frost, journalist och skribent och aktiv i föreningslivet, skriver på sin blogg att sociala medier innebär fantastiska möjligheter för föreningslivet. Det är bara att sätta igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar